20.05.2024

 


 

В КЗ "ЗДО "Калинка" ВМР" з 17.09.2023 року по 17.10.2023 року пройшов Місячник Цивільного захисту. Головною метою місячника є роз’яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводження в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту та її структурних підрозділів.

Завгоспом:

  1. Перевірена і  впорядкована вся документація системи цивільного захисту.
  2. Перевірена наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки.
  3. Проведена бесіда з персоналом на тему: «Дії в умовах надзвичайної ситуації під час воєнного стану».

Згідно розробленого та затвердженого директором  плану заходів, в усіх групах  закладу  дошкільної освіти проведено серію тематичних занять

дистанційній формі , а саме

«Правила безпеки на дорозі», «Чистота – запорука здоров’я», «Повітряна тривога, Як діяти?», «Вибухонебезпечні предмети», «Безпека для дітей під час війни», «Небезпечні предмети»,  «Токсичні та отруйні речовини», «Сірник маленький, а біда велика», «Правила поведінки в природі», «Дитина на вулицці»

Руханок: «Крокуй до укриття», «Руханка з Патроном», «Веселий світлофор».

    Виготовлено дидактичні ігри: «Що корисне, що небезпечне», «Малечі про небезпечні речі», «Дорожні знаки», «Вогонь- друг, вогонь- ворог», «Їстівні та отруйні гриби», «Для чого потрібен цей премет», «Від          чого буває пожежа».

    В кожній віковій групі проведено виставку дитячих робіт на тему: «Безпека очима дитини»

 В  закладі перевірено стан евакуаційних виходів, електроприладів, засобів пожежогасіння. На коридорах є плани евакуації працівників та дітей  на випадок пожежі та надзвичайних ситуацій. Поновлено матеріалами  папки: «Цивільний захист».

    Вихователі усіх груп у соціальній мережі Viber  провели консультації  для батьків на теми:

«Правила поведінки дітей та дорослих під час надзвичайних ситуацій», «Як заспокоїти дитину під час повітряної тривоги», «Дитина й війна : підтримуємо та заспокоюємо», «Елементарні правила безпечної поведінки для дітей на вулиці та в транспорті», «правила особистої гігієни для дітей», «Особиста безпека дітей дошкільного віку».    

 Медичним персоналом закладу  дошкільної освіти проведено практичне заняття з правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків, підготовлено пам’ятки,  інструкції з питань безпеки та здоров’я дітей

 Проведено тематичні бесіди для працівників «Основні поняття про надзвичайні ситуації, оповіщення про надзвичайні ситуації», а також навчання з постійним складом працівників закладу «Дії робітників, службовців та населення по попереджувальному сигналу «Увага, всім!», «Різні види сигналів тривоги, що вони означають. Як діяти під час кожної з них.»


28.11.2023 | Перег. 60 | Ком. 0 | Категорія: З днем Знань