08.05.2024

На виконання наказу  Департаменту освіти Вінницької міської ради «Про проведення інформаційного марафону «Дбаємо про фізичне здоров'я та психологічний імунітет», з метою утвердження принципів здорового способу життя, формування культури здоров’я дітей в закладі дошкільної освіти  в період з 26.02.2024 р. по 01.03.2024 р. був проведений інформаційний марафон «Дбаємо про фізичне здоров'я та психологічний імунітет».


Здоров’я – це сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, які є основною її довголіття та необхідною умовою здійснення творчих планів, високої працездатності, створення сім’ї, задоволеності життям загалом.

До прикладу, фізичне здоров’я дає нам гарне самопочуття, бадьорість, силу, а психічне – забезпечує спокій та чудовий настрій. Однак, їх можна сформувати лише дотримуючись здорового способу життя, а відтак – шляхом постійної роботи над собою.

Що ж таке здоровий спосіб життя та що впливає на його формування у дорослих, сформованих особистостей? Насамперед, це дії, спрямовані на запобігання захворювань, зміцнення всіх систем організму та поліпшення загального самопочуття людини. Загалом, на наше здоров’я та спосіб життя впливає безліч чинників, серед яких звички – корисні та шкідливі, навички, поведінка, спосіб мислення, сприйняття себе та оточення, яке ми беремо за приклад тощо.

Здоровий спосіб життя передбачає дотримання виконання людиною певних правил, які забезпечать їй правильний розвиток, високу працездатність, духовну рівновагу, потрібний рівень життєдіяльності та здорове довголіття Головне – замислюватися про наслідки своїх дій.

Зрозуміло, що для того, щоб бути здоровою, людині слід докласти певних зусиль і не набувати шкідливих звичок або, якщо вони вже є, намагатися позбуватися їх. Щоб не довелося замислюватися про свої здоров'я і спосіб життя тоді, коли виникнуть певні проблеми чи хвороби – у нас самих або у наших близьких чи знайомих. Адже турбота про своє здоров'я не повинна бути проблемою, а навіть навпаки – повинна стати способом життя.Отож, для того, аби підтримувати здоров’я на належному рівні, людині важливо звертати увагу на певні чинники, які і формують наш спосіб життя та визначають рівень його «здоровості»

На зображенні може бути: 9 людей, дитина та текст «SMART LEVEL REDMI NOTE 8 PRO AI QUAD CAMERA»На зображенні може бути: 9 людей та люди грають у баскетболНа зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: 5 людей

 


03.04.2024 | Перег. 13 | Ком. 0 | Категорія: З днем Знань