18.10.2024


Відповідно до плану роботи департаменту освіти Вінницької міської ради на 2024 рік, з метою виховання свідомого та дбайливого ставлення до навколишнього середовища, формування у дітей та учнівської молоді стійких установок на раціональне природокористування, активізацію практичної природоохоронної роботи в учнівських колективах закладів загальної середньої та дошкільної освіти, формування життєвих компетентностей у контексті ідей сталого розвитку суспільств, у КЗ «ЗДО «Калинка» ВМР»  у період з 15.04.2024 р. по 19.04.2024 р. було проведено екологічний марафон «Ми творимо планету власноруч!».

 

Метою заходу є виховання свідомого та дбайливого ставлення до навколишнього середовища, формування у дітей стійких установок на раціональне природокористування, активізацію практичної природоохоронної роботи, формування життєвих компетентностей у контексті ідеї сталого розвитку суспільства.  

 

Вихователями було сплановано і проведено:

   Цикл тематичних занять: «Вода – найцінніший скарб», «Майбутнє землі у наших», «Рослини Червоної книги», « Чисте довкілля- чисте сумління», «Рослини наші зелені друзі», «Повітря навколо нас», «Давайте друзі, разом природу берегти», «Врятуємо ліс від сміття», «Водиця – чарівниця».

Бесіди на екологічну тематику: «Вчимо дітей любити природу»; «Як доглядати за рослинами», «Ліс – легені планети», «Не будемо природу ображати», «Що шкідливе та корисне для природи»; «Чиста вода потрібна всім і завжди»»; «Ліс – багатоповерховий будинок», «Правила поведінки в лісі», «Збережемо чистим довкілля», «За життя, без сміття».

     Вихованці ЗДО закріплювали свої знання за допомогою дидактичних ігор, а саме: «Земля сумує, земля радіє», «Зелений куточок», «Сортуємо сміття», «Склади квіточку», «Що потрібно рослині для росту», «Де ховається вода?», «Хто сховався за листочком?», «Що забруднює, а що очищує повітря».

    Протягом тижневика проведено вікторини, екологічні ігри, розваги, читання віршів та оповідань та  перегляд пізнавального відео для дітей на екологічну тематику.

    Також надано  консультації для батьків  :

«Як сортувати сміття»; «Збережемо воду чистою»; «Виховання у дітей дошкільного віку любові  до природи»; «Екологічне виховання. Поради для батьків».

     Розробленно пам’ятки: «Абетка поведінки в природі»; «Чисте довкілля»; «Збереження заради майбутнього».

  В рамках екологічного марафону у ЗДО «Калинка» продовжуємо челендж

«Посади дерево», в якому брали участь батьки та вихованці закладу.

          Оформленно фотоколадж «Помічники природи», підсумок якого відтворений у фотовиставці  на сайті дошкільного закладу.

       З метою формування екологічної та естетичної культури вихованців, поліпшення санітарно-гігієнічного стану й благоустрою територій закладу дошкільної освіти були залучені батьки,  прибрано територію ЗДО, прилеглу територію. 

   В межах акції « За чисте майбутнє» працівники КЗ «ЗДО «Калинка» ВМР», долучились до прибирання Алеї Слави в с. Гавришівка.

Цікаві фото можна дивіться в групі фейсбук за посиланням : https://www.facebook.com/groups/181616630445817/


06.06.2024 | Перег. 38 | Ком. 0 | Категорія: З днем Знань