08.09.2024


 

         У відповідності до спільного наказу департаменту освіти Вінницької міської ради від 11.01.2024 року  № 18 та навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Вінницької області від 23.01.2024 року №НГ-7/947 «Про проведення «Тижня безпеки дитини»  у закладах  дошкільної освіти в 2023-2024 н.р.»

  Приорітетом та головною метою заходу в цьому році є: формування навичок безпечної поведінки вдома, на вулиці, у повсякденному житті; розуміння та оцінки небезпеки; навичок пра­вильної поведінки в разі загрози винекнення надзвичайної ситуації. Підготовки педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу грамотно та чітко діяти у разі загрози або виникнення надзвичайних, несприятливих побутових або нестандартних ситуацій та в умовах загрози терористичного акту в закладі дошкільної освіти було розроблено та реалізовано   заходи за трьома напрямками діяльності:

робота з дошкільниками;

  • робота з батьками;
  • робота з працівниками закладу.

 

 Робота з дошкільниками.

        Впродовж тематичного тижня роботу з вихованцями було організовано  за тематичними днями:

«Правила дорожнього руху»

«День здоров’я»

«Вогонь друг – вогонь ворог»

«Дитина в довкіллі»

«Допоможи собі та другові»

Вихователями проведено заняття з дітками молодшої та старшої групи:

«Дорожні знаки  знай – в біду не потрапляй», «В гостях у світлофора», «Де ховається здоров’я»; «Друзі та шкідники здоров’я», « Вогонь злий і вогонь добрий»; «Таємниці  чарівного вогню»; «Стихійні лиха»; «Буду я природі другом»; «Чужі люди»; «Безпека вдома».

Протягом тижневика з вихованцями були проведені цікаві та пізнавальні бесіди:

«Поради Світлофорчика», «Бачив я не раз ,як вмикала мама газ»; «Що шкідливо»; «Малечі про небезпечні речі»; «Поради велосипедиста»; «Знавці правил пожежної безпеки»; «Я загубився»;  «Що робити, щоб не захворіти»

Свої знання дітки закріплювали за допомогою дидактичних ігор,  а саме

«Знайди небезпечний предмет»; «Врятуй вірних друзів»; «Гасить – запалює»; «Пожежний щит»; «Безпека на вулиці»; «Служба порятунку»; «Можна – не можна: правила поведінки на водоймі»; « Їстівне –не їстівне»; «Чим можна гратися»; «Склади торбинку для екстреної ситуації».

Також вихователі  з вихованцями ЗДО протягом «Тижня безпеки дитини» читали багато художньої літератури, проводили вікторини, досліди відповідно  до тематики тижневика.

Робота з батьками.

   Робота з батьківським колективом  спрямовувалась на об’єднання зусиль дитячого садка і батьків з питань охорони власного життя та життя і здоров’я дітей. Вихователі підготували  консультації та  пам’ятки для батьків на тему: «Як підтримати дітей під час війни»; «Правила поведінки на природі»; «Безпечне довкілля – право кожного»;  «Вогонь і діти»; «Здорова дитина – здорова родина!»; «Вікна- - джерело  безпеки» та пересувки «Безпека дитини у побуті», «Малюки на дорозі», «Вогонь добрий – вогонь злий».

 

Робота з персоналом.

 

     Проведено лекцію для педагогічного колективу та обслуговуючого персоналу за темою «Морально-психологічна підготовка працівників ЗДО до дій в екстремальних ситуаціях», а також під час тижневика завідувач господарства Голубовська І.А провела практичне заняття  «Засоби пожежогасіння та порядок їх використання. Директором ЗДО разом з педагогами проведено тренінг «Знання бережуть життя».

    Цікаві заняття дивіться за посиланням :https://www.facebook.com/groups/181616630445817/


06.06.2024 | Перег. 29 | Ком. 0 | Категорія: З днем Знань